اخبار

راه کار های مشارکت دستگاه های اجرایی با آموزش و پرورش استان کردستان در راستای انسداد مبادی بی سوادی مورد بررسی قرار گرفت
93/05/06
در نشست کارگروه انسداد مبادی بی سوادی استان کردستان ، پیرامون راه کارهای مشارکت دستگاه های اجرایی با آموزش و پرورش به منظور انسداد مبادی بی سوادی بحث و تبادل نظر شد .
کارگروه انسداد مبادی بی‌سوادی روز چهارشنبه 05/04/93 با حضور معاونین آموزش ابتدایی و پشتیبانی اداره کل، اعضای کارگروه و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی عضو کارگروه، به منظور بررسی نحوه همکاری ادارات با آموزش و پرورش و لزوم بهره گیری از ظرفیت و پتانسیل موجود سایر ارکان‌ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی در راستای پیش‌برد این هدف ملی برگزار شد.

در این نشست صدیقه عبدالهی معاون آموزش ابتدایی اداره کل با اشاره به اهمیت علم و دانش در دین مبین اسلام و وظیفه والدین و نظام آموزشی برای آموزش کودکان و پیشرفت‌های چشم گیر در راستای آموزش همگانی و رشد شاخص‌های نرخ پوشش تحصیلی گفت: خوشبختانه در استان کردستان با انجام اقدامات موثر در طول سال‌های اخیر، امروز شاهد هستیم که پوشش تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی بالاتر از میانگین کشوری است.
وی میزان پوشش تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی در سال تحصیلی 93-92 را 4/99 و نرخ جذب خالص پایه اول ابتدایی استان را 8/99 عنوان نمود و گفت: میانگین کشوری پوشش تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی 75/98 و نرخ پایه اول ابتدایی نیز در سطح کشور 5/97 درصد می باشد.
عبدالهی افزود: علی رغم این پیشرفت و افزایش درصد پوشش تحصیلی، کماکان تعدادی از کودکان تارک و بازمانده از تحصیلی در گروه سنی 12-6 سال در مدرسه حضور ندارند و وظیفه کارگروه انسداد مبادی بی‌سوادی ایجاد زمینه لازم برای شناسایی و جذب کودکان لازم التعلیم در سطح استان می‌باشد.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل یکی از رسالت‌های اصلی آموزش و پرورش را انسداد مبادی بی‌سوادی عنوان نمود و با اشاره به قوانین و اسناد بالادستی و تاکیدات صورت گرفته در خصوص آموزش کودکان لازم التعلیم گفت: وظیفه آموزش ابتدایی ایجاد عدالت آموزشی و پیشرفت در دو محور کمی و کیفی و پیش‌گیری از ترک تحصیل دانش آموزان است.
وی ادامه داد: در همین راستا و به منظور عملیاتی نمودن منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ایجاد فرصت عادلانه آموزشی، شیوه نامه انسداد مبادی بی‌سوادی با امضای وزیر آموزش و پرورش به استان‌ها ابلاغ و این شیوه نامه بعد از طرح در شورای آموزش و پرورش استان به ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق تابعه به منظور پی‌گیری و اجرا ابلاغ شده است.
صدیقه عبدالهی در ادامه نشست به تشریح شیوه نامه انسداد مبادی بی‌سوادی، اهداف، راهبردها و سیاست‌ها، چالش‌ها و برنامه‌های پیش بینی شده در این راستا پرداخت و شناسایی، جذب و نگهداشت کودکان لازم التعلیم، شناسایی و جذب به موقع کودکان 6 ساله و واجد شرایط در پایه اول ابتدایی و ایجاد فرصت برای دسترسی کلیه کودکان واجد شرایط برای آموزش پیش دبستان را از مهم‌ترین اهداف این برنامه عنوان نمود.
وی ایجاد عزم عمومی و اراده جدی برای انسداد مبادی بی‌سواد در سطح استان را خواستار شد و گفت: فرهنگ سازی و اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه‌های گروهی استان و اماکن دینی و مذهبی در این راستا می‌تواند کمک‌های شایانی را داشته باشد. معاون آموزش ابتدایی اداره کل با بیان این‌که کمیته استانی انسداد مبادی بی‌سوادی به منظور پی‌گیری برنامه تشکیل و درهمین راستا برنامه عملیاتی نیز تهیه شده است خواستار مشارکت ادارات عضو در راستای اجرای این برنامه مهم شد و در ادامه به بیان شرح وظایف و انتظارت ادارات مربوط پرداخت.
گفتنی است در ادامه این نشست اعضای کارگروه پیرامون پی‌گیری انسداد مبادی بی سوادی و راه کارهای مشارکت ادارات و همکاری شرکای طرح بحث و تبادل نظر نمودند و مقرر گردید جلسات کارگروه هر ماه برگزار و گزارش اقدامات در این نشست ارایه گردد.
منبع: روابط عمومی معاونت ابتدایی وزارت آموزش وپرورش